kedd, augusztus 31, 2010

es az allatok

amikor nincsen se kep se hang. az idoutazasban a legnehezebb az atallas. a fejem zug, rossz a kozerzetem, mintha be lennek lazasodva... de persze kutya bajom, csak szarra hutottek a buszt a hetvegen. egy nap utazas a fizikai terben es egy nap az idoben, Dalat. elvileg itt vannak az orok dalati bormezok, de csak eperfoldeket talaltunk... pontosabban foliasatrakat... egy borszakerto jobban tudja biztos az ilyet. vannak viszont igazi hegyek es allatok. hogy a keptol meg lett fosztva remelem csak atmenetileg a blog, gondoltam reagalok azokra a kedves hangogkra, akik tobb allatos kepet szerettek volna latni es bevezetem a "tag" sorozatba az "animal" cimszot. ha kiprobaljatok, erre kattintva megjelennek a regi szep kepek a csigarol, bekarol, gekkorol, pokanyorol... a regi baratok. meg majd az ujjak jonnek szepen, addig is turelem.
van egy utcai verekedest megorokito kepem, ezt nem "tagelem" ide be. vicces volna talan, de az allat (animal) pejorativ jelzo alkalmazasa az utcan osszeverekedo emberekre sok kerdest felvet bennem, megasziti - megahiszti. ahogy a napokban megfogalmaztuk bulcsuval, a "tomeg" egy specialis kozeget kepez, ami befolyik mindenhova. ez az aramlo emberviz befolyik mindenhova aztan visz mindent ami nicsen odakotozve (...)
nem tudom hol a hatar. hany szazalek az aki ebben a folyadekban a felszinen tud maradni. talan csak azok, aki az autobol (csatahajo meretre) kiszallva ordenare modon uvoltenek a balrol belekoccano vizmolekulaval (megis mire szamitott? otthon uvolcse apa...), vagy vannak akik uszva is fenn tudnak maradni.
van is ezzel kapcsolatban egy (rossz vagy nemistudomilyen) erzesem, egy gondolat, gyanitom nem vagyok ezzel egyedul. a varosban be kell kovetkezzen a katasztrofa. ez annyira nyilvanvalo, mint a nappal es az ejjel es hogy ezek ugyanabban a megszokott rendben kovetik egymast ujra es ujra. a katasztrofa szuksegszeruen termeszeti csapas kovetkezmenye (kovetkezmeny az emberi mulandosag blah blah). az ember elfelejti a veszely kozelsegenek az erzeset az urbanus kornyezetben es megfeletkezik arrol, mennyire egyedul van a vilagban. jollehet arra szamit nincsen egyedul, de a dolgok korulotte alaposan megvaltoztak. nem azert mert a kornyezete valtozik, hanem mert o maga valtozik, o maga a kornyezet is egyben. ugy tavolodik el, hogy megis ugy erzi nincsen egyedul es akkor bekovetkezik a katasztrofa. mindenki elore el nem tervezett modon egyedul hal meg a termeszeti csapasban. nem azert mert ez a "csapas" elvalasztja az embereket, hanem mert addigra el vannak valasztva, fel vannak keszulve. tobbe mar nem azon gondolkodnak, hogyan mentsek meg egymast hanem azon, hogyan menekuljenek meg egymason attaposva, hogyan mentsek meg sajat epseguket elpusztitva egymast es magukat is, ezzel eloidezve a "valodi" katasztrofat amiben mindenki egyedul hal meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése