kedd, szeptember 23, 2008

síbakancs és strandpapucs




Kéri Erika fotói

38 celsiusfok; a reggeli csúcsforgalomban indultunk el Abu Dhabiból Jumeirah Wilde Wadi-ba... arab díznilend csúszdákkal, ahol felfelé csúszol nem lefele; illetve előszőr fel -visz a vízsugár-, aztán meg lecsúszol. nem érzed a sivatagot, negyvenét fokot a járdát locsolják mint az aljnövényzetet, hogy ne melegedjen túl meg persz e a levegőbe permetezett hidegvízpára sem hiányzik sehonnan sem. a gond csak akkor van ha elfeledkezel arról, mennyire meleg van igazából és be akarsz menni az öltözőbe mosdóra amit következesen 18 fokra hűtenek a légkondival brrrrrrr.... na, ezt hamar meg lehet unni, bár elsőre látványos az a hihetelenül nagy energiamennyiség amivel a vizet úgy mozgatják, hogy garantált beöntés élmény minden találkozás vele; még akkor is ha a háttérben az öbölnek forduló Burj al Arab ( http://www.ginamos.org/?m=200708 ) az Atkins iroda egy gyöngyszeme magasodik a tenger fölé 321 méternyire mellén egy nagy keresztel; ez hogy ment át az araboknál, nem értem :)
ha 1 napba akarjuk tömöríteni mindazt az élményt amit ez a világ mint egy homokdűnét zúdít a nyakba feltétlen látogassunk el a Mall of the Emirates nevű gigantikus létesítmény síközpontjába (ski dubai) és próbáljuk ki az élményt hogy lehet sivatagban is síelni. de ügyeljünk arra, hogy "mindg szárítsd meg a hajad selés előtt, babám" na ezt erik mondta a parkolóba érve de igaz; figyelem! a hó valódi, a pályát ágyúzzák a safeguard hóvárat épít eközben. van fenyő, hütte, felvonó -kettő is; és a hütte nyitott teraszán, élvezd a valódi téli élményt úgy, hogy ne is fázz ott a gááázééégőőő!!!
tehát elölről: lehűtenek többezer légköbmétert -4 re a sivatag közepén, hogy aztán a melegedő nyitott teraszát felfűtsék neked... és most reklám.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése