szerda, július 14, 2010

ezzel a bejegyzessel


ados maradtam ezzel a bejegyzessel. akartam valami kis kepet feltolteni ide. az ekezetek kicsit lemaradnak asszem.... ne zavarjon nagyon.
igy kezdtem negy hete ha jol emlekszem: fekszem az agyon a hasamon, ahhoz hogy megertsunk dolgokat hason kell fekudni neha, arccal elore, lusta vagyok elforditani a fejem - a lustasag az egyik legnagyobb fobun - a legkondi taviranyitoja a jobb felemen de nem latom innen; zavar a hideg de nem probalom megmozditani a kezem most, hogy a virtualis kapcsolat megtort szemelyem a fizikai pusztulas utjara lepett pont.
maskor pedig lementunk Cần Thơ-be ahol megmutatta a katona temetoben fivere sirjat. a hosszu sorokban letett nevtelen kovek kozt megmondta neki a lato, melyikben van. fiatal volt nagyon azt meselte meg rola. utkozben megaltunk es ugy lattam vett neki gyumolcsot, gyertyat, inget... most alaposabban megneztem a csomagot ahogy kibontotta. egy lapos kartontalca, celofannal bevonva, benne egy preparalt ferfiing (egy oszehajtogatott ruhadarab masa), papirpaucs, papircigisdoboz papirongyujtoval, papirmase es papirmasni, papirpenz (kopi) papiraranyrudak, papirajfon es papirkvarcora, csakhogy mindez jol egjen majd. az ajandekaldozatok bemutatasa (meggyujtunk rengeteg fustolot is es minden kornyezo emlekkohoz leszurunk egyet egyet, biztos ami biztos...)
arccal fekszem kezeim szetterulve melettem a lepedon ketoldalt. en is bemutatok sajataldozatot. hason fekve lehet megerteni dolgokat, nem mozdulok. arcom belefurom a lepedobe. azt mondta, most mar emlekszem, hogy a voros haju no meg fog olni. almoskonyv szerint meg sokaig fogok elni (remelem az a voros is olvassa). fazom, ahogy a termoszbol a labamra omlik a hideg szaraz levego, lusta vagok atnyulni a tavkapcsoloig....a lustasag az egyik legnagyobb bun. es az u betunel kettehasadt a fejem. mielott kettehasadt volna ereztem, hogy a jobb szemem mogott valami ki akar jonni belole es teljes erovel nekifeszulve probalja a szemgolyot eltavolitva utat torni maganak (amit en a teljes erombol osszeszoritott szemhelyammal probalok megakadaluozni). az arcomon minden izom felfele huzodik es kilatszanak a felso inyekbe kapaszkodo metszofogaim is. itt elol koztuk kis res van, ami hatrebb bizony megbosszulja magat. a fajdalom kis szuneteiben elenged egy vizcsepp a szemem sarkabol (...) eme tunodest arra hasznalom, hogy lekapcsolom vegre a muszelet. mit csinal ez a rengeteg hangya polcomon?

a kekruhas no ma este is a jardaszegelyen eteti a kisfiut. kek ruhaban; innen tudom, hogy ugyano. azt hallotta, hogy a szen dioxid segiti az emesztest talan vagy hamarabb bealszik tole az a gyerek. haromcentire mennek el mellettuk a jardan a motorosok aki az utfelbontas miatt most a jardat orzik a nap huszonnegy orajaban, meg a kilometereket.
hetfo reggel all a viz a szobaban, valamitol leolvadt a termosz a falon. az agyra allva rangatom magamra a cuccaim es a hetveget megtoldjuk egy reggelivel a bobby's-ban, tejhabsziv, ilyenek. a tengerparton sterilre szivott tudonk most mint a szivacs issza be magaba a szenporral kevert levegot (mar kezdett nagyon gazdasagtalanul mukodni). te meg ha telen jossz, persze az is jo. most jo az ido, akkor kicsit melegebb meg a szaraz meleg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése