szombat, április 17, 2010

pestilom

a piszkozatok kozt talaltam meg ezt a bejegyzest. nem tudtam ide irni akkor semmit sem, csak elmentettem a kepet mert megtetszett. szeretem ez a falon maszo noalakot, aki osszegyujti a varos minden lim-lomjat a hosszu sallal a kezeben. rogton benne van egy a szemetdomb tetejen vergodo emberalak is... vagy lehet hogy az emberalakot akarja megmentni az ot ellepo szemettol. a szines ujsag cimlapjan a szoke no figyeli az esemenyeket a fejlemenyeket... amugy nem tunik komolynak a szemetdomb. mintha egy szindarab kellekei lennenek. a valodi szemetet a jelenetbe merevedett szoboralakok teszik szimpadiassa nekem.
ma nem sikerult beszelnem. a lassan felhomalyba burkolozo kert millio ledizzoi sarga tejutmintat rajzolnak a tropusi fak lombkoronai koze. amugy a szmogra ratelepszik a munszun vizzelteli nehezen fogyaszthato levegoje. akarcsak a nehezen emesztheto es kimondhatatlan nevu izfokozoval mergezett vietnami konyha, olyan ez a nap is. az egyetlen hely, ahol legalabb nyoc nyilvanos PC van egy "highland coffee" nevre keresztelt uzletlanc kertipavilon szeru darabja, kozel a belvaroshoz a pasteur utcahoz es egy "grill garden" nevu egesz jo kis helyhez. ma mar szeptember ketto, kettoezertiz. a kep meg aprilisban keszult, amikor legutobb arra jartam. sokmindent hoztam magammal egy kisebb borondben. lassan mindent kivettem belole, meg az agy melle van tamsztva azota talan nem is hasznaltam. egy ket dolgot nem talaltam meg, de talan a lenyeges dolgok elokerultek. letettem sorba mindet a szoba fala menten; lajstrom. azon gondolkoztam vajon mi kell ezekbol a menekulesi terv szerint. a jo oreg feladvany jotott az eszembe, hogy mit vinnel magaddal egy lakatlan szigetre. fogkefe. az nincsen itt... illetve ketto is van a furdoszobaban az egyik dobozban, egy zold (meg mindig). de nem jo a lakatlan sziget analogia. a menekulesi terv a szo szerinti ertelmezesben kiuritesi terv, vakumkepzes mi tobb ures ter kialakitasa... stb. a mellettem ulo pasas latin akcentussal magyaraz valamit az egyik felszolgalo lanynak vietnami nyelven. tegnap pont az jutott az eszembe, hogy elkezdtem spanyolt is meg franciat is tanulni, de nem lett ebbol semmi egyenlore. eppen eleg nehez most befogadni a vietnamit.
tehat a kiuritesi terv szerint egy adott jelre azt a helyet ahol eddig tartozkodtam uresse kell tenni (altalam). a kiurites koret (mondjuk ugy, a fizikai hatarait) boviteni kell aszerint, hogy milyen jellegu veszely fenyegeti szemelyemet abban az esetben, ha a kiurites elmarad. ha a kiuritesi terv jo, akkor ra hagyatkozhatom nyugodtan. ha azt kovetem akkor a folyamat biztonsagosan fog vegbemenni fuggetlenul a kor nagysagatol es a veszely jellegetol. azt hiszem telezabaltam magam szusival. de a kiurites meg erre is ervenyes. a legszukebb belsu kor szintjen, vagy a sejtek, atomok!
moderato - az ures (kiuresedett) szocialis ter jelensege. X osszecsomagolt egy adott jelre es a tokeletes ures teret tudta maga mogott a kovetkezo idopillanatban. sokmindent vitt magaval egy kisebb borondben...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése